Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Madármentés iskolánkban

A madarakat legnagyobb arányban az emberi gondatlanságból éri bármilyen sérülés. Legyen az szándékos eset vagy ember alkotta dolog, ránk az utóbbi vonatkozik.

  Iskolánk udvarán lévő lapos tetős tornatermünk tetejéről, kis lile madárfiókák estek le. Ez a madárfaj folyók, mocsaras vidékek, tavak környékén él. A madármama úgy gondolta, hogy biztonságban felnevelheti a lapos tetőn. A gond csak az volt, hogy a házi macskák ráleltek a fészekre, valószínű így eshettek le a fiókák. Mindezt egy szakembertől tudtuk meg, Kiss Balázstól, akinek segítségét kértük. Balázs már gyermekkorában a Természetvédelmi Egyesület tagja volt, és a mai napig segít a rászoruló madarakon és kisemlősökön. Az ő keze által a madárkáink szakszerű ellátásban részesültek.

  Köszönjük Kiss Balázs segítő munkáját és a jutalmul kapott madárbemutatót.

 


Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2018. december 18. – Kedd (Mt 1,18-24)
Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József, igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töpre
Tue, 18 Dec 2018 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu