Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Motivációs napok

Ebben a tanévben több helyszínre kirándultak iskolánk tanulói a motivációs nap keretében. 
  • Az első osztályos tanulók lovaskocsival mentek kirándulni az Erdei Tanösvényre, ahol Misi testvér ismertette az éves mottót és beszélgettünk a plakátról. Ezután a játszótér játékait próbálhatták ki a gyerekek. A játékot követően végig sétáltunk a tanösvényen, majd visszakocsikáztunk az iskolába. Ebéd után elmentünk a templomba, ahol közös imával és énekléssel zártuk a napot.
  • Így meséltek erről a napról az ötödikesek: 2018. 09. 26- án verőfényes napra ébredtünk és nagy izgalommal indultunk reggel kirándulni Egerbe. 2 óra buszozás után megérkeztünk, ahol az idegenvezetőnk Gizike néni várt minket, megmutatta a Bazilikát, és az Egri várat.  Misi testvérrel az Érsek kertben megismerkedtünk az éves jelmondattal és nagyon sokat játszottunk. Köszönjük a lehetőséget hogy ilyen élményben lehetett részünk!
  • Kenderesen a Plébánián az új mottóhoz kapcsolódó plakátról beszélgettünk, amit játék követett a templomkertben. Ezt követően a templomban rövid drámajátékot mutattak be a gyerekek az evangéliumból. Közös ima után a tanulók felolvasták ezévi felajánlásaikat., majd délután a kenderesi fantasztikus játszótéren játékos feladatokat oldottak meg.


Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2020. június 2. – Kedd (Mk 12,13-17)
Egyszer néhány farizeust és Heródes-párti embert küldtek Jézushoz, hogy szaván fogják őt. Azok odamentek hozzá, és megszólították: „Mester, tudjuk, hogy igazmondó vagy. Nem befolyásol a mások véleménye, és nem nézed az emberek személyét, hanem az igazsághoz híven tanítod az Isten útját. Szabad-e adó
Tue, 02 Jun 2020 00:00:00 +0200

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Széchényi 2020