Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Szent Pál Nap

Iskolánk védőszentjére és névadójára, Szent Pálra emlékeztünk 2020. 01. 24-én. Erre a napra a korábbi évekhez hasonlóan nagy izgalommal készült a pasztorális bizottság minden tagja. Az ünnepi alkalmat igazgatónőnk, Dánielné Kacsó Andrea nyitotta meg.
A városból érkezett vendégeinkkel együtt megtekintettünk egy rövid Power-point bemutatót Szent Pál életéről, amit két felsős tanuló egészített ki szöveggel.
A korábban meghirdetett városi illusztrációs rajzpályázat témája a környezettudatosságra hívta fel figyelmünket, mindarra, amit mi magunk tehetünk a környezetünk megóvása érdekében. Sok szép és értékes munka készült el és került elbírálásra. A dobogós helyezést elérő gyerekeket értékes ajándékokkal, a felkészítő tanárokat pedig emléklappal jutalmaztuk meg.
Az egész tanulóifjúság 12 csoportra volt felosztva és így járták be az osztálytermeket, ahol különböző játékos feladatokat oldottak meg együtt. A nyolcadikos segítők ügyesen terelgették és felügyelték a náluk jóval kisebbeket.
Az egész napot áthatotta Szent Pálhoz méltóan az egymás iránti szeretet, az odafigyelés és segítőkészség.
Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2020. február 25. – Kedd (Mk 9,30-37)
Abban az időben: Jézus és tanítványai átmentek Galileán. Jézus azonban nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: „Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután megölték, harmadnapra feltámad.” Ők nem értették ezeket a szavakat, de féltek
Tue, 25 Feb 2020 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Széchényi 2020