Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Tartományi képzés Spanyolországban

Les Avellanesben 2015 november 9-13 között Marista evangelizációs misszióról szóló továbbképzésen vehettünk részt Karcagról ketten, Esztergomból pedig 1 pedagógus. Négy országot 34 marista pedagógus és szerzetes képviselt. A tréning célja, hogy elmélyüljünk a misszióban, elemezzük a mai fiatalság helyzetét a társadalomban, viszonyát az egyházhoz; felderítsük saját motivációnkat és mélyítsük önismeretünket.

Már a csapatépítéskor, az első napon kiderült, hogy szeretetben, egymás iránti tisztelet-ben, megbecsülésben és vidám hangulatban telnek majd a napok, ahol mindenkit áthat a marista szellemiség. Gyönyörű környezetben, különleges ételekkel, magas színvonalú programokkal és oktatással repült a hasznos idő. Együtt éltük át a játékosság, vidámság, öröm, gondolatmegosztás, ötletelés, kreativitás, majd az elmélyülés, önmagunkra figyelés perceit. Mire elérkezett a búcsú pillanata, már a következő találkozást tervezgettük.

Hálásak vagyunk a Mária Iskolatestvéreknek, és a Marista Rendnek az utazásért és élményeinkért , Péter és Remi testvérnek pedig a nyelvi akadályok színvonalas áthidalásáért. Nagyon várjuk az áprilist!Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2020. június 2. – Kedd (Mk 12,13-17)
Egyszer néhány farizeust és Heródes-párti embert küldtek Jézushoz, hogy szaván fogják őt. Azok odamentek hozzá, és megszólították: „Mester, tudjuk, hogy igazmondó vagy. Nem befolyásol a mások véleménye, és nem nézed az emberek személyét, hanem az igazsághoz híven tanítod az Isten útját. Szabad-e adó
Tue, 02 Jun 2020 00:00:00 +0200

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Széchényi 2020