Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Szent Pál ünnepe

2016. 01. 25-én iskolánk védőszentjére és névadójára, Szent Pálra emlékeztünk. Erre a napra a korábbi évekhez hasonlóan nagy izgalommal és szorgalommal készültek mind diákjaink, mind az iskola pedagógusai. Különböző rendezvényeket szerveztünk a megemlékezés tiszteletére. Az ünnepi alkalmat igazgatónőnk, Nagy Józsefné nyitotta meg, aki beszédében röviden ismertette Szent Pál életének és megtérésének történetét. Ezt követően a 4. a osztályos tanulók összefoglalását hallgathattuk meg arról, hogy miért is fontos számunkra Szent Pál.
Alsó osztályos tanulóink Gárdonyi Géza Írás a Bibliába című versét adták elő, majd ezt követően megnéztünk egy, „A Biblia és a mobiltelefon” című filmet. A korábban meghirdetett városi illusztrációs rajzpályázat témája a Szentírás egy-egy kiragadott részlete, mondata volt, mely alapján igen sok szép és értékes munka készült el és került elbírálásra. A dobogós helyezést elérő gyerekeket értékes ajándékokkal, a felkészítő tanárokat pedig emléklappal jutalmaztuk meg.
Az első osztályos tanulók fogadalom tételével folytatódott ünnepi műsorunk.
A megemlékezés játékos vetélkedőkkel ért véget, melyek során az egymás iránti figyelmességről, szeretetről és kölcsönös segítőkészségről tettek tanúbizonyságot tanulóink és tanáraink egyaránt.
Ez a nap újra egy élvezetes, élményekben gazdag alkalom volt amit iskolánkban tölthettünk.
 
Karcag, 2016. 01. 26.


TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2020. június 2. – Kedd (Mk 12,13-17)
Egyszer néhány farizeust és Heródes-párti embert küldtek Jézushoz, hogy szaván fogják őt. Azok odamentek hozzá, és megszólították: „Mester, tudjuk, hogy igazmondó vagy. Nem befolyásol a mások véleménye, és nem nézed az emberek személyét, hanem az igazsághoz híven tanítod az Isten útját. Szabad-e adó
Tue, 02 Jun 2020 00:00:00 +0200

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Széchényi 2020