Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Anyák napja

ANYÁK NAPJÁRA Az év legszebb hónapja, május. A hónap első napján köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat. Ezekben a napokban a gyerekek, felnőttek virágokkal igyekeznek haza, hogy köszöntsék az édesanyákat. Megköszönjük az édesanyáknak a jóságot, szeretetet, amit szavakkal alig lehet kifejezni. Megköszönjük a féltő gondoskodást, az iskolakapuig kísérő biztató tekintetet. Úgy érezzük, minden meghitt szó, minden virág, minden ajándék kevés és szegényes cserébe azért, amit az édesanyáink tesznek gyermekeikért. Iskolánk tanulói is lázasan készültek erre az ünnepre, s meghatódva köszöntötték az édesanyákat. „Nem tud úgy szeretni a világon senki, mint az édesanyám tud engem szeretni. Akármit kívántam, megtette egy szóra, még a csillagot is reám rakta volna. Mikor faluban iskolába jártam, rendesebb gyerek nemigen volt nálam. El nem tűrte volna ő azt semmi áron, hogy valaki nálam szebb ruhába járjon. Éjjel-nappal őrzött mikor beteg voltam, magát nem kímélte csak értem aggódott. Mikor felgyógyultam, fáradt két szemében örömkönnyek égtek, s csókolva becézett. Én Istenem, áldd meg őrizd az anyámat! lássak a szemébe boldog örömkönnyet, ne lássam én búsnak, szenvedőnek.


TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2020. június 2. – Kedd (Mk 12,13-17)
Egyszer néhány farizeust és Heródes-párti embert küldtek Jézushoz, hogy szaván fogják őt. Azok odamentek hozzá, és megszólították: „Mester, tudjuk, hogy igazmondó vagy. Nem befolyásol a mások véleménye, és nem nézed az emberek személyét, hanem az igazsághoz híven tanítod az Isten útját. Szabad-e adó
Tue, 02 Jun 2020 00:00:00 +0200

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Széchényi 2020