Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Ballagás

Ballagási ünnepség a Szent Pál Marista Általános Iskolában

Újra eljött az ideje annak, hogy 8. osztályos diákjaink elbúcsúzzanak szeretett iskolájuktól. Ebben a tanévben június 17-én került sor a ballagásra, mely, mint minden évben, most is megható és egyben felemelő esemény volt az egész intézmény számára. Ezen nap reggelén a fiatalabb tanulók és a tanárok feldíszítették az iskolaudvart, virágba borították a tantermeket és a folyosókat, hogy megteremtsék a ballagás ünnepi hangulatát. Miután a nyolcadikosok megérkeztek az iskolába, egy hosszú csengő jelezte a ballagás kezdetét. A végzősök végigvonultak még egyszer utoljára az általuk már oly jól ismert termeken. Az ünnepség az iskolaudvaron folytatódott.
Először Gulyás Zsolt plébános Isten áldását kérte a ballagók további életére és tanulmányaikra. Iskolánk tanulóifjúsága nevében a hetedik osztályosok köszöntek el a ballagóktól, majd a nyolcadikos diákok búcsúztak a tanároktól, diáktársaiktól. A továbbiakban Nagy Józsefné igazgatónő köszöntötte a végzősöket, kiemelve azt a megható pillanatot, amikor a diákok egy-egy szál virággal megköszönték szüleiknek a gondoskodásukat. A Marista Rend magyarországi képviselőjeként Pau testvér búcsúzott a ballagóktól, kívánta, hogy a tanulókat a jövőben is ilyen gondoskodó, szerető tanárok neveljék, mint ebben a nyolc évben. Az ünnepség végéhez közeledve, iskolánk igazgatónője könyvekkel és oklevelekkel jutalmazta meg azokat a diákokat, akik kiemelkedő tanulmányi, közösségi, és sporteredményeket értek el, illetve aktívan részt vettek az iskola hitéletének ápolásában. Végezetül a ballagók bevonultak osztálytermükbe, ahol együtt búcsút vettek szeretett osztályfőnöküktől.


TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2020. június 2. – Kedd (Mk 12,13-17)
Egyszer néhány farizeust és Heródes-párti embert küldtek Jézushoz, hogy szaván fogják őt. Azok odamentek hozzá, és megszólították: „Mester, tudjuk, hogy igazmondó vagy. Nem befolyásol a mások véleménye, és nem nézed az emberek személyét, hanem az igazsághoz híven tanítod az Isten útját. Szabad-e adó
Tue, 02 Jun 2020 00:00:00 +0200

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Széchényi 2020