Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Tanévnyitó ünnepség

Évnyitónkra 2016. szeptember 1-jére levél érkezett. Így szólt:

"Drága Barátaim! Kedves Marista Iskolások!

Szuper érzés, hogy írhatok Nektek… Én, Marcellin Champagnat vagyok, gondolom többen kitaláltátok?! A napokban sokszor gondoltam saját iskolai éveimre, melyek nem voltak túl vidámak és örömteliek… Eszembe jutottak az évnyitók. A legemlékezetesebb közel 200 éve 1817-ben volt. Képzeljétek, ekkor az egyház és az iskolák is megújultak végre. Nem kellett tandíjat fizetni a gyerekeknek, pont úgy, mint most! Biztosították a diákok jogait, de voltak kötelességeik is! Pont úgy, mint most! A vallás kézen fogta a tanítást, és szoros barátságban sétáltak, pont úgy, mint most! Végre elérkezett az én időm!!!! Megvalósíthatom az álmomat! Olyan iskolát alapítottunk a barátaimmal, amely Szűz Mária nevét viseli, és ahol minden gyermeket egyformán szeretünk! Nálunk a gyerekek hittel, szabadon és boldogan foghatják meg Jézus kezét! Mindegy hány éves vagy….. tudsz-e sokat az életről….. jó vagy, szép vagy, okos vagy, de az sem baj, ha nem! Itt a helyed közöttünk! Valósítsuk meg az álmot, amit már 200 éve álmodunk! Legyetek ti is Mária, a jó Anya gyermekei! Legyetek egy szív és egy lélek! Isten veletek" Marcellin C.

Iskolánk tanulói és tanárai örömteli szívvel olvasták, hallgatták e sorokat, és kezdtek neki az új tanévnek. Álmaink váljanak valóra! Sikeres 2016/17-es tanévet mindenkinek!


Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2018. március 24. – Szombat (Jn 11,45-57)
Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett. Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: „Mit tegyünk? Ez az embe
Sat, 24 Mar 2018 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu