Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Gyermeki Jogok Napja

Gyermeki Jogok Napja

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben, New Yorkban, november 20-án fogadta el a gyermekek jogairól szóló egyezményt, melyet 1991-ben Magyarország is kihirdetett. Ez a dokumentum tartalmazza, hogy milyen minimumkövetelményeket kell tenniük az államoknak a gyermekek életben maradásáért, fejlődéséért, védelméért és társadalmi részvételükért. A tartomány marista iskoláiban idén egy egész hetet szenteltünk arra, hogy a gyermekek minél átfogóbban, teljesebben megismerjék az őket megillető jogokat. A feldolgozás változatos formát öltött: írásos anyagok, kisfilmek, plakátok, közös beszélgetések segítették a felkészülést. Pénteken, a hét zárásaként az osztályok bemutatták produkcióikat, összefoglalva mindazt, amit a gyermeki jogokról megismertek, feldolgoztak. A bemutatók igen kreatívak voltak: láthattunk kisfilmeket, amiket a gyermekek maguk forgattak nevelőik segítségével, részese voltunk pantomim előadásnak, éneklésnek, táncnak, de láthattunk gyönyörű plakátokat is. Azt gondolom, gyermek és felnőtt egyaránt átérezte ennek a hétnek a jelentőségét. Mindannyiunk feladata, hogy a gyermekek - kötelességeik mellett – tisztában legyenek jogaikkal és élni is tudjanak velük.


TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2018. március 24. – Szombat (Jn 11,45-57)
Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett. Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: „Mit tegyünk? Ez az embe
Sat, 24 Mar 2018 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu