Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Adventi zarándoklat a békéért

Adventi zarándoklat a Békéért

A Szent Pál Marista Általános Iskola és a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend 2016. december 10-én szombaton zarándoklatot szervezett a békéért. A gyülekezés a berekfürdői Szent László Plébánián volt. A zarándoklat Gulyás Zsolt plébános áldásával 13 órakor indult útnak Berekfürdőből a karcagi Városháza elé. Megemlékeztünk az ártatlan emberek százezreiről, akiket tragikus háborúkban mészároltak le, majd imádkoztunk a békéért, az igazságosságért. Félúton a közel harminc fős menet imádkozott a békéért és dalokkal emlékezett a szíriai, iraki, líbiai, egyiptomi háború áldozataira. Négy óra gyaloglás után a zarándokoló menet megérkezett Karcag város főterére, ahol a záró ima hangzott el. Felcsendült a „Békesség földön az embernek” című dal. Reméljük, már hagyományként minden évben megrendezésre kerülő zarándoklatunkat sokan fogják látogatni. Egyre többen zárják a szívükbe kezdeményezésünket és csatlakoznak a béke menethez.


Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2018. március 24. – Szombat (Jn 11,45-57)
Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett. Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: „Mit tegyünk? Ez az embe
Sat, 24 Mar 2018 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu