Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Farsang

Farsang az alsó tagozatban

Február 20-án az 1-2. osztályos gyerekekkel fergeteges farsangi mulatsággal búcsúztunk a téltől. Minden tanuló báli ruhát öltött, így mutatták beaz osztályok a zenés-táncos műsorukat, melyre nagy lelkesedéssel készültek. A farsangi jó hangulatot a két bohóc biztosította, a talpalávalót Jordi testvér irányította. A közös tánc után a zsűrinek igen nehéz dolga volt eldönteni, hogy kié a legszebb, a legijesztőbb, a legötletesebb jelmez. Persze nem maradhatott el a tombolahúzás sem! Remélem mindenki jól érezte magát ezen a délutánon, hiszen a bohócok jövőre is visszavárnak mindenkit!
Még mindig maskarákban…..

Iskolánk városi jelmezes felvonulása után, 02.23-án délután sor került a 3. és 4. osztályosok farsangi báljára is. Ezt már hetekkel megelőzően az iskola folyosóján hatalmas plakát hirdette. Így a tanulóknak és szüleiknek volt ideje kitalálni, hogy milyen jelmezt is öltsenek majd magukra a rendezvényen. Péter testvérrel karöltve a két évfolyam lányai pedig szorgalmasan gyakorolták a fellépő táncukat. A pompásan feldíszített terem zsúfolásig megtelt vendégekkel. Szinte minden tanuló beöltözött. A zsűri csak nagy fejtörés útján találta meg közülük a legszebbet, a legrémisztőbbet és a legötletesebbet. Sokan a jelmezüket még kisebb produkcióval is próbálták felülmúlni. A táncokat hatalmas vastaps kísérte. A közös tánc a színpadon már csak megkoronázta az ünnepséget. A télbúcsúztató, tavaszcsalogató farsangunk sikerességét semmi sem bizonyítja ékesebben az egyre melegebb nappaloknál, a halványkék égnél és a mind hangosabban csivitelő madárkáknál.


TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2018. március 24. – Szombat (Jn 11,45-57)
Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett. Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: „Mit tegyünk? Ez az embe
Sat, 24 Mar 2018 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu