Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


PASSIÓJÁTÉK

Passiójáték

Iskolánk életében jeles évfordulóhoz érkeztünk, rolex gmt master ii replica hiszen az intézményünket fenntartó Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend ebben a tanévben ünnepli a rend alapításának 200. évfordulóját. A Marista Rend magyarországi bicentenáriumi ünnepségsorozatának második eseményeként került sor Budapesten az Nemzeti Uránia Filmszínházban és Esztergomban az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnáziumban a Passió előadására. Az előadást hosszú próbafolyamat előzte meg, hetek óta készültek tanulóink az előadásra. 2017. március 24-én reggel, a díszletek és jelmezek számbavétele után nagy izgalommal szálltunk fel a buszra, s indultunk útra. A fővárosba érkezve nagy meglepetés várta tanulóinkat, hiszen nem ismerték a színház szép épületét. A helyszín bejárása után rövid helyszíni próbát tartottunk. Ezt követően 14.30 órakor budapesti diákoknak, majd 17.00 órakor felnőtt közönségnek mutattuk be az előadást. Az előadásokról a Duna televízió felvételt készített, melyet a főbb szereplőkkel készített riporttal együtt, az április 2-án sugárzandó műsorban tekinthetünk meg. Az éjszakát Esztergomban töltöttük. Köszönjük A Mi Házunk Marista Közösségi Ház pedagógusainak a kedves fogadtatást, a vendéglátást. Másnap esztergomi diákoknak és érdeklődőknek mutattuk be előadásunkat. Mindhárom előadás nagy sikerrel zárult. Számtalan elismerést és gratulációt kaptak a műsort betanító pedagógusok, szerzetes testvér és természetesen a gyermekek.


Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2018. március 24. – Szombat (Jn 11,45-57)
Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett. Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: „Mit tegyünk? Ez az embe
Sat, 24 Mar 2018 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu