Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


PASSIÓJÁTÉK

Passiójáték

Iskolánk életében jeles évfordulóhoz érkeztünk,hiszen az intézményünket fenntartó Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend ebben a tanévben ünnepli a rend alapításának 200. évfordulóját. A Marista Rend magyarországi bicentenáriumi ünnepségsorozatának második eseményeként került sor Budapesten az Nemzeti Uránia Filmszínházban és Esztergomban az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnáziumban a Passió előadására. Az előadást hosszú próbafolyamat előzte meg, hetek óta készültek tanulóink az előadásra. 2017. március 24-én reggel, a díszletek és jelmezek számbavétele után nagy izgalommal szálltunk fel a buszra, s indultunk útra. A fővárosba érkezve nagy meglepetés várta tanulóinkat, hiszen nem ismerték a színház szép épületét. A helyszín bejárása után rövid helyszíni próbát tartottunk. Ezt követően 14.30 órakor budapesti diákoknak, majd 17.00 órakor felnőtt közönségnek mutattuk be az előadást. Az előadásokról a Duna televízió felvételt készített, melyet a főbb szereplőkkel készített riporttal együtt, az április 2-án sugárzandó műsorban tekinthetünk meg. Az éjszakát Esztergomban töltöttük. Köszönjük A Mi Házunk Marista Közösségi Ház pedagógusainak a kedves fogadtatást, a vendéglátást. Másnap esztergomi diákoknak és érdeklődőknek mutattuk be előadásunkat. Mindhárom előadás nagy sikerrel zárult. Számtalan elismerést és gratulációt kaptak a műsort betanító pedagógusok, szerzetes testvér és természetesen a gyermekek.


Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2021. január 25. – Hétfő, Szent Pál apostol megtérése (Mk 16,15-18)
Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új ny
Mon, 25 Jan 2021 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Széchényi 2020