Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Megyei elismerésben részesült iskolánk

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Elnöke ez év júliusában értesítette iskolánkat arról, hogy JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI SZOCIÁLIS DÍJ-ban részesült iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola.
A díjat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a megye szociális ellátása, a gyermek és ifjúságvédelem érdekében példamutató, kiemelkedő tevékenységet kifejtő, a gondozás, a megelőzés területén jelentős eredményt hozó, az ellátást bővítő személyek és közösségek elismerésére alapította.
2010. szeptember elsejétől, iskolánk megalapítása óta dolgozunk marista iskolaként, követve a marista rend karizmáját, miszerint hivatásunk a gyermekek és fiatalok nevelése, különös tekintettel a legszegényebbekre. Tesszük ezt a marista nevelési elveket (JELENLÉT, EGYSZERŰSÉG, ALÁZATOSSÁG, SZERÉNYSÉG, CSALÁDI SZELLEM, MUNKA SZERETETE, MÁRIA, MINT PÉLDAKÉP) követve. Tevékenységünkre jellemző, hogy mindennapi munkánkat alázattal, nem hivalkodva, csendben igyekszünk végezni a legjobb tudásunk szerint. Ezért ért bennünket, hogy Karcag Város Képviselő Testülete ismeri és elismeri az iskolánkban folyó munkát és, hogy felterjesztette iskolánkat erre a díjra. Megtiszteltetés, hogy a Megyei Közgyűlés méltónak talált bennünket a díj odaítélésére.
A 2017. augusztus 25-én 11 órakor tartott ünnepi megemlékezésen vehettem át Pau testvérrel a díjat a Megyeháza Dísztermében.
Erre nem kerülhetett volna sor, ha az iskolánk nevelőtestülete, alkalmazotti köre nem a legnagyobb odaadással, tudása legjavával végezné mindennapi munkáját. KÖSZÖNÖM az iskola minden dolgozójának a lelkiismeretes munkát, mellyel méltóvá váltunk erre a díjra!

Nagy Józsefné

igazgatóKapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2018. március 24. – Szombat (Jn 11,45-57)
Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett. Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: „Mit tegyünk? Ez az embe
Sat, 24 Mar 2018 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu