Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Gyermeki jogok, pályaorientációs nap

A gyermekeket érintő jogokkal iskolánkban hagyományosan november 20-án foglalkozunk.
Évről évre új és új megközelítési utakat, módszereket igyekszünk kitalálni, hogy a tanulóink tisztában legyenek, milyen jogaik és kötelességeik vannak.  Volt, amikor társasjátékkal, plakátkészítéssel, pantomim játékkal készültünk erre a napra.
Az idén is a szociális bizottság szervezte a rendezvényt. Összegyűjtöttünk jó néhány gyermekjogot, melyekhez kis filmeket kerestünk. Ezeket láthatták tanulóink hétfőn reggel a közösségi termünkben. Bevezetésként egy gyermekekről szóló dalt hallgattunk meg, majd Szabó Lőrinc Ima a gyermekekért című versével zárult a rendezvény.
Az osztályok kaptak a témához kapcsolódva egy-egy totót, melyet saját osztályukban közösen oldottak meg a látottak és a hallottak alapján.
A nap további részében évfolyamonként különböző helyszíneken tekinthettek be néhány szakma fortélyába a gyerekek.
Így az első és a másodikos nebulók a tűzoltóságon vettek részt egy izgalmas tájékoztatón, mely végén a gyerkőcök a tűzoltó autóba is felmászhattak. Nagyon élvezték.
A 3-8. osztályosaink a Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégiumba látogattak.
Az igazgató és az igazgató helyettes köszöntője után több csoportban különböző helyszíneken iskolánk volt tanulóinak aktív közreműködésével mutatták be a választható szakmákat.
Jártunk az asztalos, a festő, az eladó, a villanyszerelő, női szabó és gépészet tanműhelyekben.
A mi tanulóink is kipróbálhatták az egyszerűbb feladatokat pl.: hengerezték a falat, sablonnal különféle mintákat festettek, fát faragtak, gravíroztak, ajándékot csomagoltak, amihez díszítő masnit is készítettek, fémet fűrészeltek.
Sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk.
Köszönjük a színes programot a Tűzoltóságnak és a Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégiumnak!
 
 


Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2018. március 24. – Szombat (Jn 11,45-57)
Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett. Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: „Mit tegyünk? Ez az embe
Sat, 24 Mar 2018 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu