Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Farsang

2018. február 7 –én, szerdán 14 órakor rendeztük meg az 1-2. osztályosok farsangját. Alexa Józsefné és Madarné Patak Szilvia tanítók köszöntötték a zsűri tagjait, pedagógusokat, testvéreket, vendégeket, szülőket és a gyerekeket. A tanulók jelmezekbe öltöztek és osztályonként bemutatkoztak. Volt itt félelmetes szörny, mindenkit védelmező pókember, szépséges hercegnő és még sorolhatnám.  Ezután fergeteges tánc és buli következett, mindenki megmutathatta tánctudását. A zsűri ezalatt eldöntötte, melyik jelmez a legszebb, legijesztőbb és legötletesebb.
A 3-4. osztályos tanulók február 8-án tartották farsangi báljukat. A mulatságot plakát hirdette a folyosó falán, így a diákoknak volt idejük ötletelni jelmezeiken. Szinte mindenki beöltözött. Sokan a jelmezükhöz illő verset adtak elő a színpadon, a nyeremény reményében.
A felső tagozatosok télűző mulatságára február 9-én délután került sor, ami jó hangulatban telt.  A gyerekek produkciói mindenkinek nagyon tetszettek, de a legnagyobb sikert a diszkó aratta. Köszönjük a DÖK közreműködését és Dánielné Kacsó Andi néni segítségét a szervezésben.
Már hagyományként idén is megszerveztük február 13-án a farsangi felvonulást. Minden osztály ötletes jelmezekbe öltözött, és csörgőkkel, dobokkal vonult végig a város utcáin. Első megállónk a Városháza előtti tér volt, ahol farsangi dalokat énekeltünk közösen a város óvodásaival és iskolásaival. A téltemetés régi népszokása volt a kiszebáb égetés. Idén mi is készítettünk egy kiszebábot, amivel végigvonultunk a városon. A múzeum parkba érkezve mondókák kíséretében feltűztük rá a gondűző szalagokat és meggyújtottuk. A babona szerint a kiszebáb égetése megszabadít minket minden bajtól és bútól. A gyerekek zenére körbe járták az égő bábot. Felvonulásunk ezen eseménye nagy érdeklődést és figyelmet kapott a városban.
Bár az idén nem volt teljesen hatékony a tél elűzése, de mi mindent megtettünk ennek érdekében.  Reményekkel telve várjuk a tavaszt.


Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2018. március 24. – Szombat (Jn 11,45-57)
Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett. Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: „Mit tegyünk? Ez az embe
Sat, 24 Mar 2018 00:00:00 +0100

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu