Elsőáldozóink az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson /2021.09.05./

Elsőáldozóink az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson /2021.09.05./

Az 1881 óta rendszeresen (az utóbbi időben négyévente) megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik. Magyarországon 1938. májusában tartották a 34. Eucharisztikus Világkongresszust, így a 2020-as esemény a második ilyen alkalom lett volna, amit az egészségügyi krízisre való tekintettel 2021 szeptemberére (5–12.) halasztottak. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek úgy nyilatkozott, hogy a magyar katolikus egyház számára óriási jelentőséggel bír a kongresszus budapesti megrendezése, „bemutatkozás a világ előtt és nemcsak a világegyház, hanem a civil világ előtt is”.

Nagy jelentősége volt a kongresszusnak iskolánk azon diákjai számára is, akik itt lettek elsőáldozók, akik részt vehettek ezen a felemelő rendezvényen.

Az esemény alkalmával Magyarországra érkezett Ferenc pápa, aki a záró misét celebrálta. Utoljára 2000-ben vett részt személyesen a katolikus egyházfő az Eucharisztikus Kongresszuson, Magyarországon pedig 1996-ban járt utoljára pápa.

További képek: https://www.szentpalkarcag.hu/gallery-album/12