Jordi Testvér

Jordi Testvér

A nevem Jordi González Llussà.

67 éves vagyok. Barcelonában születtem, de 12 éves koromig egy katalán kisvárosban, Castellterçolban éltem. 12 évesen beiratkoztam a marista szemináriumba,18 évesen pedig már marista testvérként tettem meg a fogadalmat.
Tanárként diplomáztam. 22 évesen kezdtem tanítani a gironai Marista iskolában, 52 diák volt az osztályban. Néhány év tanári munka után biológia szakos egyetemi diplomát szereztem, és közben a Teológiát is elvégeztem. Később 4 évig a llinars del vallési marista kis szeminárium igazgatója lettem, majd a tartományi pasztorális bizottság tagja voltam, és  ezután az igualadai marista iskolát vezettem, mint igazgató.
Majd egy új küldetést kaptam: 7 évig hitoktató lettem állami iskolákban addig, amíg 2006-ban az elöljáróim Magyarországra rendeltek. 2009 óta vagyok Karcagon, közösséget alkotva a többi marista testvérrel, jelenleg Rémi és Misi testvérrel. Nyugdíjas vagyok, és  a karcagi Szent Pál Marista Általános Iskolában fotókat, videókat készítek, foci edzéseket tartok, és az iskola lelkipásztori és vezetői bizottságának tagjaként dolgozom.

Létezésem értelme nem más mint az, amit a marista testvérek alapítója mondott: „Jézus Krisztust megismertetni és megszerettetni ”,  „nem láthatok egy gyereket anélkül, hogy meg ne mondanám neki, mennyire szereti őt Isten”.