Élet költözik a falak közé /2023.06.08./

Élet költözik a falak közé /2023.06.08./

Régóta dédelgetett álom vált valóra 2023 tavaszán a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A gyermeklétszám növekedése egy új épületrész vízióját engedte testet ölteni. Láttuk a régi, idő ette falak bontását s a földből kinővő újak magasba törését. Minden képzeletet felülmúlt az elkészült épületszárny szépsége, tágassága, a meglévő iskolához szelíden alkalmazkodó visszafogott stílusa. Szárnyaló fantáziánk máris otthonossá tette a világos tereket, terveket szőttünk s titokban reménykedtünk, hogy szeptembertől éppen mi lehetünk első lakói a modern tantermek egyikének.

Ilyen érzelmi töltöttségben talált minket az átadó ünnepség napja. Örömmel, kitartóan készültünk erre a számunkra oly fontos és felemelő eseményre. Vendégeket hívtunk, hogy osztozzanak örömünkben.  S mi, jó gazda módjára, egy emberként fogtunk össze, hogy az első találkozás igazi  élmény legyen. Az ünnepi műsor próbái, szervezési feladatok, takarítás, az új eszközök kicsomagolása szőtte át napjainkat. Amikor az utolsó virágcserép is megmutatta helyét, tudtuk, elérkezett az idő. Megmutathatjuk ezt a csodát a világnak.

A vonószenekar lágy dallamai lengték be a nagy közösségi teret, melyet lassan megtöltött a marista rend külföldi és hazai elöljáróinak, a város és a régió prominens vezetőinek, társintézmények képviselőinek, a kedves szülők közösségének, régi, szeretett kollégáinknak sora. Emberek érkeztek, akik megsokszorozták örömünket. A szeretet testet öltött képviselői voltak ők.

Sokaságból előkéredzkedő versek, pátosszal telt ünnepi beszédek, a kicsi elsősök vidám, zenés műsora tette emlékezetessé az ünnepséget.

Megható, felemelő pillanatokat ajándékozott nekünk Székely János püspök. A Jó Isten áldását hozta el nekünk,  s mi énekkel, szívünkben új reményekkel kísértük őt.

Az agapé egyszerűsége könnyed hangvételű beszélgetésekkel, őszinte emberi kapcsolódásokkal írta be lelkünkbe ezt a napot.

„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők.

Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába óvják azt az őrök.

Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek.

De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget.” /127. zsoltár/

További fotók: https://www.szentpalkarcag.hu/gallery-album/187